Schema Norrköping 1  |  8 oktober         
09:45 - 11:00
11:15 - 12:30 12:45 - 14:30 14:45 - 16:00
16:15 - 17:30
Stora
hallen
LimEd 2017 Jympa  Johan Thor
 
SOMA Move  Helen Remnås
Återhämtningsfokus
12:45 - 13:30

Lunch
13:30 - 14:30
 
LimEd 2017 Instruktivt/Fokuserat  Gabriel Linde
 

Inspiration deluxe  Malin Alsö, Richard Kempe, Elenore Pellams, Per-Anders Alm

 
Lilla
hallen
Funktionell skivstång  Helen Remnås
 
Dans fusion  Anna Fredriksson, Emil Johansson, Jessica Engström, Eva Vilhelmsson
 
Lunch
12:45 - 13:45

Återhämtningsfokus
13:45 - 14:30 
 
Familjefys  Johan Thor, Emilia Thor
 
Duo-boll  Anna Östh
Lugna rummet Friskis&Svettis Yoga  Ann-Louise Carlsson
 
Yoga - Hatha Vinyas  Jenny Lindberg
 
 
Workshop: Mostabilitet  Anna Fellström
 
Workshop: Mostabilitet  Anna Fellström
 
Spinning Workshop: Ledarskap Spin  Anna Kjellsten, Emma Gustavsson
Spin soft  Johan Thor
Genom Sverige på spincykeln  Helen Remnås
Maxpuls Spin  Malte Svensson
IW IW soft  Birgitta Wenström
 
LimEd 2017 Indoor Walking   Lars Björndahl
 
 
LimEd 2017 Indoor walking  Lars Björndahl
 
Workshop: Ledarskap IW  Josefina Kihlström
 
Cirkelgym LimEd 2017 Cirkelgym  Stefan Björk
Workshop: Ledarskap Cirkelgym  Stefan Björk
 
 
Cirkelgym soft  Anna-Maria Tyrsing
 
LimEd 2017 Cirkelgym  Stefan Björk
 
Gym Löparbana LimEd 2017 Kettlebell 1   Mattias Davidsson
Strongman   Eleiko with friends
 
Strongman   Eleiko with friends
LimEd 2017 Kettlebell 2  Mattias Davidsson
Gym Lyftargolv Workshop: Styrketräning  Johan Ingerman
 

Workshop: Styrketräning  Johan Ingerman

 
 
Workshop: Styrketräning   Johan Ingerman
Workshop: Styrketräning  Johan Ingerman
 
Gym
Cardio
Cardio mix  Jonatan Kemi
Cardio mix   Jonatan Kemi
 
Cardio mix  Jonatan Kemi
 
Cardio mix  Jonatan Kemi
 
Gym Gröna mattan Workshop: Prepare you  Sebastian Wollbrin
 
Workshop: Restore you  Sebastian Wollbrin
 
 
Workshop: Prepare you  Mattias Davidsson
 
Workshop: Restore you  Sebastian Wollbrin
 
Ute
Parkour
Parkour  Jonas Gründer, Simon Paldanius
 
Parkour  Jonas Gründer, Simon Paldanius
 
 
Parkour  Jonas Gründer, Simon Paldanius
 
Parkour   Jonas Gründer, Simon Paldanius
Ute (entré) Run and yoga  Malin Boork 
 
Löpning: Intervaller   Michael Jämtner
 
 
Walkabout  Malin Boork 
 
LimEd 2017 Instruktivt/Fokuserat  Gabriel Linde
 
Konferens Seniorklubben  Eva Svartengren
 
Seniorklubben  Eva Svartengren
 
 
Workshop: Bemötande Annica Svensson
 
Workshop: Bemötande  Annica Svensson

Tinas blogg

Semester och sommarträning

Semestertider och passar på att hetta upp sommaren med några träningstips.

1. Träning innan grillning. Det är en sommarregel som funkar fin-fint. Det är  som en inverterad variant av att man inte fick" simma direkt efter man ätit" förr i tiden. NU, 2017, handlar det om att fixa ett schyst pass innan man tänder grillen. Kanske ett kortpass, typ 30 min med några favoritövningar. Sen är man i skönt mood för grillning.

2. Jogga eller Power walk i sommarregn. Skrev det som ett tips på Instagram här om dagen men vill gärna få ut det i alla kanaler. Känns lite ruggigt innan man sticker ut men sen... fantastiskt!! Syre, fukt och endorfiner! Spa-löpning. Missa inte det.

3. Träning vid, eller i, vatten. Vatten känns som ett uppfriskande och helande element. Träna ute på en brygga, på en strand eller gå i vattenbrynet... Eller iofs i vattnet; kanske simning, vattenlöpning eller lite egen vattenjympa (underskattat).

4. Morgonprommis. En skön sväng och kanske stanna upp och köpa en kaffe på vägen hem. Sen blir det en bra dag.

5. Prova en träningsapp. Finns många nya ute nu. Många med övningar utan redskap så man kan träna på egen hand, utan att gå till träningslokalen. Prova!

Skön sommar!

 

Läs hela inlägget ››

Instagramtajm!

Nu i juni är det jag som är @friskissvettis på Instagram. Det blir träningsutveckling, sköna människor och smaskiga pass. Träning med Tina, helt enkelt. Häng på så tränar vi in sommaren! Bloggen får lite ledigt, tills vidare.

 

 

Läs hela inlägget ››

Högtryck

I dessa tider är det högtryck på många sätt och vis, bland annat i tränarfabriken. Just nu går hundratals friskisledare på kurs. Några är helt nya, andra ska börja med ett nytt uppdrag.

I Friskis har vi haft vår egen utbildning ända sedan starten, för snart 40 år sedan. Kurserna blir en slags utvecklings-mötesplats, där möts ett gäng sköna människor med en gemensam uppgift; inspirera andra till träning med schyst feeling. Ofta uppstår också en unik kursjargong, det är så pass intensivt, man jobbar tight och är på internat, så alla grupprocesser sker med faciliterad fart. Det är liksom som att gå hela gymnasiet på en helg. Man kommer lite ny och nyfiken till kursstarten och sprintar sedan ut några dagar senare och tar träningsstudenten på söndagen.

 

 

Från förra helgens Core-kurs.

Läs hela inlägget ››

Den fantastiska kroppen

I fredags samlades ett stort gäng PT:s för en inspirationsdag. Härliga personligheter, stort engagemang och vilja till utveckling. Under förmiddagen fick vi lyssna till, och träna tillsammans med, Linus Johansson. Linus är en stor inspirationskälla inom funktionell träning och en grym entreprenör - skapar nya grejer hela tiden men utifrån samma grundtankar. Hans tema för dagen var "den fantastiska kroppen".

På eftermiddagen grottade vi in oss i vår egen funktionella rörelsetest. Det är en screeningtest som vi haft med oss sedan starten med PT, syftet är att få en bild av personens naturliga rörelsemönster och att samtidigt initiera ett  synsätt på funktionell träning. Eftersom vi gjort några uppdateringar så kändes det värdefullt att kolla genom dessa och diskutera kring testens syfte och funktion. För att få lite praktisk tillämpling så genomförde vi också en test praktiskt på ett case. Jag fick vara dagens case... Förmiddagens snack om "den fantastiska kroppen" fick sig en vändning när mina utvecklingsområden (läs grymt stela fotleder) lyste fram i alla stående testövningar. Tur att jag var omgiven av 40 PT:s. Skulle vilja boka tid hos hela högen.

  

 

Friskis hög med PT:s samlade runt Linus Johansson.

Läs hela inlägget ››

Så jäkla proffsiga

Vi är igång i flera spännande projekt. Ett är "Grapevine 2018" som handlar om utvecklingen inom dans och step/aerobics. Att på ett kreativt, showigt och lekfull sätt träna via att dansa är ju en given grej för oss i Friskis. Men vi har sedan en tid känt ett behov av att göra det på nya sätt, former och uttryck.

I januari inledde vi med en utvecklingsträff med representanter från olika föreningar. Då fick vi med oss nuläge och önskemål om utveckling. Därefter skapades projektgrupp och referensgrupp. Under mars och april har nu projektgruppen jobbat vidare och skissat på ett förslag på hur ett framtida utbud skulle kunna se ut. För en dryg vecka sedan involverades referensgruppen för att reflektera och återkoppla på idéer samt förslag.

Och jäklar, vad bra det är att ha engagerade och proffsiga personer i en organisation. Olika infallsvinklar, breddade perspektiv, detaljer och helhet. Och känslor. Det är nog det sistnämnda som gör det så kul och berörande. Träningen i Friskis är ingen pappersprodukt. Den skapas med sköna, inspirerande idéer, peppiga känslor, mod och en vilja att få händerna i taket.

 

 

Projektgruppen in action på möte i helgen.

Läs hela inlägget ››

Fibo-mässan

Förra veckan var Magnus, Jossan och jag på Fibo-mässan i Tyskland. Det är världens största tränings/fitnessmässa. I år samlade den 150 000 besökare, 1 000 utställare från 50 länder, det är alltså ett extremt stort event. Helhetsupplevelsen är någon slags kombination av show-branschutveckling-produktinnovation och så klart sälj-sälj-sälj. Det är en mötesplats för tillverkare, återförsäljare och inköpare.

Precis som förra året  slås jag över att vi åker dit med bilden av "träning är roligt" och åker hem med bilden "träning är business". Det behöver ju inte vara någon motsättning i detta. Men som representant för en ideell idrottsförening är det lätt att känna sig som att man är på bortaplan i detta sammanhang. Fokus är på säljstrategier, omsättning och retention. Nästan inget snack om kultur, värderingar, budskap eller mjukvaran i träningen. Hur som helst känns det värdefullt att vara med, branschen växer och det är intressant att se vilka som tar täten. Över 56 miljoner européer är medlemmar i någon träningsklubb och antalet har ökat med 4,4 % från förra året. Den europeiska tränings/fitnessmarknaden är nu störst i världen, tom före USA.

Vad såg vi då mest av?

  • Mycket teknisk utveckling där det digitala givetvis är mest påtagligt. Att träna och mäta det du gör, eller att få vägledning via digitala stöd, finns nu i en mängd varianter. Utmaningen verkar handla om det pedagogiska, hur ska vi ta hand om, och använda, all data vi får in?
  • Varianter av varianter, finns det en uppsjö av på mässan. Inte så mycket helt nya grejer. Mer uppdateringar av befintliga. I år var det cardioutrustning, ffa löpband, som fanns i en mängd nya upplagor.
  • Mässan hade en ny del "Fibo med", tänkt att bli en mötesplats för gränslandet mellan sjuk- och friskvård. Ett spännande område förhoppningsvis växer ännu mer framöver. 

 

 

Emma Barry från Equinox (hon var tidigare på Les Mills) föreläste och pratade om att sälja upplevelser, skapa sociala utrymmen och interagera med medlemmarna. Känns ju väldigt spännande att tänka sig att länka ihop dessa idéer med tankarna kring "Fibo med" så att "träningen/handväskan" blir tillgänglig för många.
Läs hela inlägget ››

Friskis&Svettis Riks på Instagram