Kontakta din förening

Här nedanför hittar du länkar till samtliga Friskis&Svettis-föreningars hemsidor.

Peter och Tinas bloggar

Konferensdagar

Vi har varit på konferensdagar nu i veckan. Hela kontoret, eller heter vi kansliet, eller som några av oss envist säger Office - just den frågan kom upp och väckte intressant nog heta känslor hos oss. Kanske inte spelar någon roll vad man heter, känns ju viktigare vad man är och gör. Men på något vis är benämningen en slags etikett som ger signaler och känsla. Är ju hur som helst ganska kul att vi inte heter något av det där, utan benämns Riks. Och det är ju ännu konstigare med tanke på att vi har medlemmar i typ tio länder.

Namnfrågan fick inte så stort utrymme. Det handlade mer om vision, planering för nästa år och rapporteringar kring vad som är på gång i höst. Och så var det massa mat och lite träning - klassiskt framgångrikt Friskis&Svettis-manér alltså.

Vi är ungefär 20 personer på kontoret-kansliet-office-Riks. Några har jobbat längre, några är nya för i år. Ett skönt gäng som tillsammans vill mycket bra. 

    

     

Härlig väggtapetsering av schemat för konferensen.  Efter ett tags sittande vissnade vi och förvandlade rummet till en träningssal. Riks styrelses nya ordförande Kia Orback Pettersson var på plats en stund.

Läs hela inlägget ››

En kväll full av beundran

En känsla som jag verkligen myser av att känna är beundran. Det är så skönt att gå in i inspiration, respekt och att bli imponerad. När jag körde hem i mörkret i kväll så var med full beundran i hela bröstkorgen. Hade varit på besök i Friskis&Svettis Västerås. Den föreningen har antagligen världrekord i att ta sig över utmaningar och bli vinnare. Helt säkert är i alla fall att dom har rekord i antal vattenläckor... Men nu har dom inga läckor utan full gas, öppnar sin tredje lokal om en vecka. Mitt i VästeråsCity. Wow! Respekt, Västerås, heja er! Läs om invigningen här

Jag hade uppdraget att genomföra en tretimmars inspirationskurs i coreträning för ledare. Vi körde mitt pass och sedan diskuterade kring historia och utveckling för Core. Det var ett supergäng på plats. Intresserade, initierade och ambitiösa. Bra frågor och förslag kom upp.

 

Jag och gänget som för kvällen bestod av ledare från Västerås, Eskilstuna, Karlstad, Örnsköldsvik, Stockholm, Uppsala och Östhammar. Wow, beundran, för dessa godbitar!

Läs hela inlägget ››

Laddning för säsongsstart

Japp, nu taggar vi för att åka igång med höstsäsongens superträning. Igår var det Kick Off i Friskis&Svettis Uppsala.

      

     

Mumsigt lördagsgodis! Olika träningspass, både våra egna träningar men också olika pass med gäster (bland annat Oscar Jöback, Cecilia Gustavsson och extremt söta små elitgymnaster som lyckades inspirera många av oss att stå på händer och kullerbytta runt).

Läs hela inlägget ››

Har du tillgång till din övre potential?

Använder du din potential? Den frågan fick jag häromdagen. Det handlade om träningen. Jag kände att sommarens träning varit skön. Liksom mysig, sköna pass med det som känts lagom för dagen. Sträcka ut lite skönt där det kändes tight, någon styrkeövning för att känna lite power och en hel del skön löpning. Det är ju på något vis en slags potential, en lagompotential. Inte att förkasta. Fick sommaren att kännas perfekt träningsmässigt.

Tillbaka i vanliga rutiner igen och helt plötsligt, och lite oväntat, blev jag sugen på någon annan potential. Att utmana, förbättras och känna på lite gränser. Sugen på att få lite fart i fötterna. Det var då frågan om potential kom och jag fick tipset att springa lite mer och lite snabbare. Blev peppad av det och brände av några täta pass med intervaller och backträning. Kändes bra men nu sitter jag här med ont i ena hälsenan. Orutinerat. Trodde jag hade den där potentialen. Men han var liksom inte beredd på att användas. (Intressant att jag tänker mig min hälsenan som en han... :-))

Man brukar ju säga att man har massa mer potential än vad man lyckas rekrytera. Så är det nog. Och jag tror man kan träna sig till att våga vara mer uppe och utmana sig i tuff träning och därmed utvecklas mer. Sen gäller det också att kroppen är lika taggad som psyket. Jag får nog lugna mig några dagar, annars kanske han går av mitt i intervallbacken. Den övre potentialen verkar inte finnas i hälsenan.

 

Läs hela inlägget ››

Kroppskänsla

En grej som är så himla inspirerande är kroppar som inspirerar andra kroppar. En överföring som ibland sker utanför våra medvetna tankar. Rörelser som ger en kroppskänsla. Jag tänkte på det flera gånger förra veckan.

1. Tittade på en sprillans ny Friskis&Svettis-ledare. Helt färsk, skön energi, massa engagemang i sin grej och med ett rörelseuttryck man bara ville härma. Det gick liksom inte att hålla emot, ALLA  i träningssalen ville göra övningarna med hennes känsla och teknik. Vi ville liksom vara hennes rörelser. Stark, rörlig och glänsande på något vis.

2. Friidrotts-EM. Alltså, friidrott är vackert. Och kraftfullt, energigivande. Intuitivt och naturligt. Hoppa, kasta o springa. Träffade på flera ute i elljusspåret i söndags som kollat på tävlingarna och blivit så sugna på att springa.

(Jag kollade lite på simningen idag och blev lite sugen på en crawlkurs. Sen tog jag en dusch och tyckte det kändes mer lagom.)

3. Lyssnade på Fredrik "Benke" Rydmans sommarprat och tänkte på alla föreställningar dom gjort i Bounce och hur publiken liksom dansat ut ur salongerna. Deras inbjudande tillgänglighet i dansen inspirerade nog många kroppar till att vilja dansa. (Och gör det säkert fortfarande i de nya uppdrag Benke o co är engagerade i nu.)

 

 

Läs hela inlägget ››

Höstpepp

Öppnade ytterdörren idag och möttes av en kylig vind, huttrade till och tänkte "mmm, eller näää, känns det här bra eller inte?". Bestämde mig snabbt för att det är bra, nu är det dags för ny årstid. Färdigt med sommarfeelingen och snacket om hur härligt det var. Nu är det sommarhärliga fint inpackat i våra system så att vi fixar en vargavinter.

Tänkte på några bra höstpeppgrejer med träningen. Vissa lite banala men ändå lite bra.

  • Äntligen långa tights igen! Korta tights och shorts är skönt men det blir ju skav på insidan av låren. Långa tightsen är skönare. Tänkte när jag var iväg på lunchen att verkligen alla har tights på sig. Tom lattemammorna, nu har dom blivit tightsmammor o pappor. Ingår tights när man köper barnvagn nu för tiden? Superbra.
  • Höstluft i lungorna är extremt uppiggande. Sån där krispig, hög, luft. Djupa andetag med höstluft är tidernas spabehandling. Som en invändig super-vädring.
  • Alla är hemma igen. Och alla är på jobbet igen. Det är kul att ses! Kicka off och kicka igång.
  • Nystart hos många. Jag gillar verkligen energin när saker drar igång. Vill gärna lägga till någon ny vana, prova nytt, bryta något mönster. Ny träningstid, ny träning, nytt pass, ny musik. Ser fram bland annat fram mot att prova HIT 35 och har anmält mig till löpträningskurs. Skulle vara kul att få lite fördjupning i yoga också. Och konversationskurs i engelska. Kanske kunde gå att kombinera, löpkurs med språkkurs integrerat? (Kom ihåg var ni hörde det först :-))
  • På plussidan: Det är supergott om tid till Göteborgsvarvet. Och ännu mer tid till Sthlm Marathon. Vi hinner. Det är lugnt. På minussidan: Det är inte så långt kvar till Lidingöloppet. Och, jäklar, det är Midnattsloppet i helgen...! Ok, vi gör så här: På Midnattsloppet är det semesterform som gäller. Ok?

Läs hela inlägget ››

Peter på Twitter

Till Twitter »
RT @SundLisa: Vi ÄR föreningen. Den frågan borde alla ideella föreningar jobba med. #f&s #katrineholm
505782592902537216
Peter Wigert
peterwigert
RT @SundLisa: "Jag lånar ut min tid. Ingen kan kräva min tid." Angående ideellt engagemang. Klokt av @peterwigert.
505781856747679744
Peter Wigert
peterwigert
RT @SundLisa: Dags att kicka igång. Inspiration på #f&s i #katrineholm med @peterwigert. Spännande!
505781839555227649
Peter Wigert
peterwigert
RT @cabinen1: @peterwigert Välkommen till oss ut på "landet". Alltid nyttigt med uppdatering.
505335107507740672
Peter Wigert
peterwigert