Kontakta din förening

Här nedanför hittar du länkar till samtliga Friskis&Svettis-föreningars hemsidor.

Tinas blogg

Test i träningslabbet

Idag på förmiddagen testade vi en av nyheterna inför 2016 i Friskis&Svettis träning. Det blir ett Limited edition-pass som passar mig perfekt. Bra uppbyggande träning och inspirerande övningar. Till det en riktigt bra tränare - Stefan Haag, som spänstar upp i luften på bilden nedan, och det känns som ett superpass. Vad det blir? Det berättar vi mer om längre fram i höst :-)

 

Läs hela inlägget ››

Brus

Det sägs ju att våra hjärnor behöver en lagom mängd ”bakgrundsbrus” för att nervsystem och hjärna ska fungera normalt. Känns skönt att jag har den här miljön runt mig i vårt öppna kontorslandskap. Borde säkerställa min kreativitet?

 

 

(Friskis&Svettis Riks testar miniRöris)

Läs hela inlägget ››

Väntar tillökning i Uppsala

I lördags var det Kick off för alla funktionärer i Friskis&Svettis Uppsala. Jag, som varit ledare i föreningen i 20 år, imponerades över hur många vi är som på ett eller annat sätt är engagerade. Typ 350 pers! Föreningen har ju nästan 30 000 medlemmar så vi har ju en hel del att göra när dom stormar in och ska träna. 

Som t ex min pappa, han kör sitt program på gymmet några gånger i veckan. Här om dagen ringde han och berättade att det hade kört ihop sig när han skulle träna. Löpbanden var avstängda så han fick bryta sin ritual med att börja på dom. Han fick ta crosstrainern istället. Upp på den och körde snabbt igång, fast det var länge sen sist. "Jag körde igång men tyckte det kändes konstig. Plötsligt kom jag på vad det var! Jag körde en Michael Jackson!!" Pappa hade kommit i bakåtvarv med tramporna. Lätt hänt, funkar ju också.

I lördags så berättade verksamhetschef Ingrid och ordförande Per-Åke att det nu är officiellt att föreningen är på gång med sin fjärde träningslokal. På idrottsanläggningen Fryishov blir tillökningen!

 

 

Ingrid och Per-Åke in action.

Läs hela inlägget ››

Inte mogen att sitta still

Skolstart för många i dagarna. Jag hörde ett samtal där en mamma sa - Ja det är skönt att han inte börjar förrän nästa år. Han är inte mogen att sitta still.

- Shit, tänkte jag. Hoppas han aldrig mognar på den punkten.

Visst är det rätt konstigt att vi idag, 2015, börjar skolan OCH SÄTTER OSS NED! Det borde vara: - Välkomna till skolan och stå upp. Eller spring runt! Eller hoppa.

Jag förstår att det inte är så enkelt. Och vi behöver både kunna stilla oss i lugn och koncentration ibland. Men jag tror vi skulle kunna göra en rörelserevolution genom att ändra invanda rutiner. Både barn och vuxna. I skolan, på jobbet och, också, hemma.

Här är ett av Friskis bidrag till rörelserevolutionen: En sneakpeek på fantastiska MiniRöris 5 (finns tillgänglig i webbbutiken och sprids via föreningarna fom början av september)!

 

 

Läs mer om MiniRöris och vårt projekt "Alla barnen" här

Läs hela inlägget ››

Det bästa med att springa är att gå

Bland det bästa jag vet är att köra löppass där det ingår sekvenser av gång. Det är så otroligt skönt att gå då. Jobbig, krävande löpning där andningen är ansträngd, benen kämpar och motivationen krigar. Just då, att få gå - det är det absolut bästa.

Apropå att gå så känns som att det är många som kör power walks nu. Gångvägar och trottoarer kryllar av folk som är ute och stegar på, ensamma eller med nån mysig kompis. Träningskläder, solbrillor och earphones verkar vara givna accessoarer. Att gå är ju en himla bra trend, jag tror verkligen det varit underskattat både upplevelse- och träningsmässigt.

 

 

 

Läs hela inlägget ››

Passionen gör hela grejen

Den här veckan har jag provat lite olika träningspass och satt idag och funderade på vad det var som gjorde att vissa tillfällen träffade mig så mycket starkare än andra. Jag vet ju att jag gillar kvalitativ träning med bra upplägg och ett engagerat ledarskap. Och allt det där fanns på  passen. Alla var faktiskt himla bra.

Det som jag skulle kunna se skiljer träningspassen åt är nog passionen. Och då tänker jag på den där känslan av njutning, nästan kärlek till det man gör. En tränare som verkligen glöder i sin uppgift, med den vill jag träna. Det behöver inte vara i ett överstarkt (typ överpeppande) uttryck, det kan också vara varmt, lugnt och kärleksfullt. Men det är någon slags äkta innerlighet.

Och när också deltagarna gillar grejen så där extra, ja... det är ju då det blir magiskt.

Här om dagen kom jag på mig själv med att vara en riktigt tråkig passdeltagare. Jag var liksom lite för håglös, stod där och hängde och när träningen började så slappade jag rätt bra. Men sen var det en annan passdeltagare som var så himla skön (passionerad?) och drog så härliga peppande kommentarer så hela vår grupp på Cirkelfysen höjde vår energinivå tio steg. HURRA för passionerade passdeltagare!! Dom vill vi alla träna med, det är dom som är bästa träningskompisarna.

I morgon kommer jag vara en passionerad (hoppsan, höll på att skriva pensionerad :-)) passdeltagare. Det är dags att prova höstens Flex-pass!

 

Läs hela inlägget ››

Friskis&Svettis Riks på Twitter

 
Till Twitter »
RT @gabrielwikstrom: Sjukvårdsdialog, intervjuer o studiebesök. Bra samtal i Falun i dag. Samt en och annan tyngdlyftningsövning. http://t.…
639093532905619456
Friskis&Svettis
FriskisSvettisR
RT @Waldheim: Bra besök m @gabrielwikstrom i Falun i dag. Men superbra att träffa Jonas från @KorpenSverige för lite träningstips. http://t…
639093363711602688
Friskis&Svettis
FriskisSvettisR
RT @anellpar: Cirka 150 sökande på två tjänster hos @skolidrott . Många mycket spännande.
639093150347329536
Friskis&Svettis
FriskisSvettisR
RT @skolidrott: Lektionstips med löpning i fokus nu på plats i text och med fina instruktionsfilmer. Dags att ladda för #skoljoggen! http:/…
639066835829325824
Friskis&Svettis
FriskisSvettisR