Lust har ingen gräns 2
Lust har ingen gräns 2
Lust har ingen gräns 1
Lust har ingen gräns 1
HIT35
HIT 35
Nya upplägg på våra Indoor walking-pass
Skolgårdstävlingen
Skolgårdstävlingen
kettlebell

Höstens häftigaste HIT 

Att Friskis&Svettis erbjuder lättillgänglig träning för alla innebär inte att alla träningsformer passar alla medlemmar alltid. Högintensiv träning, eller HIT som det heter på schemat, är en sådan träningsform. Till hösten kommer HIT i en kortare och mer intensiv 35 minuters version.

Läs mer ››

Sund viktigare än snygg  

Att få en snygg kropp är inte det viktigaste skälet att träna. Åtta av tio svenskar uppger i vår senaste Träningsbarometer att det främst är för hälsans skull som de motionerar. Och ju äldre man blir desto viktigare blir hälsan som skäl för att träna.

Läs mer ››

Bättre löpkvalitet åt folket!

Friskis&Svettis kvalitetspass handlar om så mycket mer än att springa. För att förstå hur stort det egentligen är med ett gäng löpare som drar ut på en kvällstur måste vi backa många år, minst 15, troligen hela 36. Häng med när Friskis&Svettis Riks copywriter springer, analyserar och socialiserar en klar och kall vårdag i trakterna av kronprinsessparets vackra hemmamiljöer.

 

Läs mer ››

Mega-Röris i Haninge 

Över 700 barn deltog när Friskis&Svettis Haninge tillsammans med Haninge kommun arrangerade Mega-Röris i Rudans friluftsområde i slutet av maj. I strålande solsken fick barnen i kommunens skolor uppleva rörelseglädje tillsammans.

Läs mer ››

What we in Sweden call Cirkelfys

Under Hossein Shams tid som landslagstränare vann Iran AFC Futsal (inomhusfotboll) Championship fem gånger. Han är en hjälte hemma. Under sitt besök i Sverige hängde han med sin släkting på ett cirkelfyspass. Vi frågade om likheter och skillnader mellan Sveriges och Irans träningskulturer.

Läs mer ››

Friskis&Svettis har de mest nöjda motionärerna

För femte året i rad toppar Friskis&Svettis Svenskt Kvalitetsindex (SKI) lista över träningscenter med de mest nöjda motionärerna. När andra träningsaktörer tappar ligger Friskis&Svettis kvar på samma höga nivå som tidigare. Utbud och personlig service är två viktiga faktorer som avgör hur nöjda de som tränar är.

Läs mer ››

Pressklipp

lördag, 30 2014
Gefle Dagblad
fredag, 22 2014
Smålandsposten
onsdag, 20 2014
Folkbladet
onsdag, 20 2014
Aftonbladet
Till arkivet »
Alla barnen

Peter och Tinas bloggar

Proffs på engagemang

I fredags hade vi en utvecklingsträff på kontoret. Till oss kom fem superproffs. Alla ledare i Friskis&Svettis. Ambitiösa, kloka och engagerade i sin uppgift och i grejen. Alltså grejen med träningen i Friskis&Svettis. Jag började fundera på om vi kanske skulle starta ett parti. Våra idéer och värderingar känns ju klockrena för att fixa framgång i alla möjliga sammanhang.

Jag skulle i alla fall rösta benhårt på dom här:

    

      

 

Liselotte (Kalmar), Anne (Landskrona), Pia (Falkenberg), Therese (Södertälje) och Eva (Ängelholm)!

Läs hela inlägget ››

Konferensdagar

Vi har varit på konferensdagar nu i veckan. Hela kontoret, eller heter vi kansliet, eller som några av oss envist säger Office - just den frågan kom upp och väckte intressant nog heta känslor hos oss. Kanske inte spelar någon roll vad man heter, känns ju viktigare vad man är och gör. Men på något vis är benämningen en slags etikett som ger signaler och känsla. Är ju hur som helst ganska kul att vi inte heter något av det där, utan benämns Riks. Och det är ju ännu konstigare med tanke på att vi har medlemmar i typ tio länder.

Namnfrågan fick inte så stort utrymme. Det handlade mer om vision, planering för nästa år och rapporteringar kring vad som är på gång i höst. Och så var det massa mat och lite träning - klassiskt framgångrikt Friskis&Svettis-manér alltså.

Vi är ungefär 20 personer på kontoret-kansliet-office-Riks. Några har jobbat längre, några är nya för i år. Ett skönt gäng som tillsammans vill mycket bra. 

    

     

Härlig väggtapetsering av schemat för konferensen.  Efter ett tags sittande vissnade vi och förvandlade rummet till en träningssal. Riks styrelses nya ordförande Kia Orback Pettersson var på plats en stund.

Läs hela inlägget ››

En kväll full av beundran

En känsla som jag verkligen myser av att känna är beundran. Det är så skönt att gå in i inspiration, respekt och att bli imponerad. När jag körde hem i mörkret i kväll så var med full beundran i hela bröstkorgen. Hade varit på besök i Friskis&Svettis Västerås. Den föreningen har antagligen världrekord i att ta sig över utmaningar och bli vinnare. Helt säkert är i alla fall att dom har rekord i antal vattenläckor... Men nu har dom inga läckor utan full gas, öppnar sin tredje lokal om en vecka. Mitt i VästeråsCity. Wow! Respekt, Västerås, heja er! Läs om invigningen här

Jag hade uppdraget att genomföra en tretimmars inspirationskurs i coreträning för ledare. Vi körde mitt pass och sedan diskuterade kring historia och utveckling för Core. Det var ett supergäng på plats. Intresserade, initierade och ambitiösa. Bra frågor och förslag kom upp.

 

Jag och gänget som för kvällen bestod av ledare från Västerås, Eskilstuna, Karlstad, Örnsköldsvik, Stockholm, Uppsala och Östhammar. Wow, beundran, för dessa godbitar!

Läs hela inlägget ››

Laddning för säsongsstart

Japp, nu taggar vi för att åka igång med höstsäsongens superträning. Igår var det Kick Off i Friskis&Svettis Uppsala.

      

     

Mumsigt lördagsgodis! Olika träningspass, både våra egna träningar men också olika pass med gäster (bland annat Oscar Jöback, Cecilia Gustavsson och extremt söta små elitgymnaster som lyckades inspirera många av oss att stå på händer och kullerbytta runt).

Läs hela inlägget ››

Har du tillgång till din övre potential?

Använder du din potential? Den frågan fick jag häromdagen. Det handlade om träningen. Jag kände att sommarens träning varit skön. Liksom mysig, sköna pass med det som känts lagom för dagen. Sträcka ut lite skönt där det kändes tight, någon styrkeövning för att känna lite power och en hel del skön löpning. Det är ju på något vis en slags potential, en lagompotential. Inte att förkasta. Fick sommaren att kännas perfekt träningsmässigt.

Tillbaka i vanliga rutiner igen och helt plötsligt, och lite oväntat, blev jag sugen på någon annan potential. Att utmana, förbättras och känna på lite gränser. Sugen på att få lite fart i fötterna. Det var då frågan om potential kom och jag fick tipset att springa lite mer och lite snabbare. Blev peppad av det och brände av några täta pass med intervaller och backträning. Kändes bra men nu sitter jag här med ont i ena hälsenan. Orutinerat. Trodde jag hade den där potentialen. Men han var liksom inte beredd på att användas. (Intressant att jag tänker mig min hälsenan som en han... :-))

Man brukar ju säga att man har massa mer potential än vad man lyckas rekrytera. Så är det nog. Och jag tror man kan träna sig till att våga vara mer uppe och utmana sig i tuff träning och därmed utvecklas mer. Sen gäller det också att kroppen är lika taggad som psyket. Jag får nog lugna mig några dagar, annars kanske han går av mitt i intervallbacken. Den övre potentialen verkar inte finnas i hälsenan.

 

Läs hela inlägget ››

Kroppskänsla

En grej som är så himla inspirerande är kroppar som inspirerar andra kroppar. En överföring som ibland sker utanför våra medvetna tankar. Rörelser som ger en kroppskänsla. Jag tänkte på det flera gånger förra veckan.

1. Tittade på en sprillans ny Friskis&Svettis-ledare. Helt färsk, skön energi, massa engagemang i sin grej och med ett rörelseuttryck man bara ville härma. Det gick liksom inte att hålla emot, ALLA  i träningssalen ville göra övningarna med hennes känsla och teknik. Vi ville liksom vara hennes rörelser. Stark, rörlig och glänsande på något vis.

2. Friidrotts-EM. Alltså, friidrott är vackert. Och kraftfullt, energigivande. Intuitivt och naturligt. Hoppa, kasta o springa. Träffade på flera ute i elljusspåret i söndags som kollat på tävlingarna och blivit så sugna på att springa.

(Jag kollade lite på simningen idag och blev lite sugen på en crawlkurs. Sen tog jag en dusch och tyckte det kändes mer lagom.)

3. Lyssnade på Fredrik "Benke" Rydmans sommarprat och tänkte på alla föreställningar dom gjort i Bounce och hur publiken liksom dansat ut ur salongerna. Deras inbjudande tillgänglighet i dansen inspirerade nog många kroppar till att vilja dansa. (Och gör det säkert fortfarande i de nya uppdrag Benke o co är engagerade i nu.)

 

 

Läs hela inlägget ››

Peter på Twitter

Till Twitter »
@AnnaAhlen Var: Lidingö. När: måndagar 18.30. Hur: fullt ös!
506534364839411713
Peter Wigert
peterwigert
Såhär glad är en nybliven skivstångsledare http://t.co/faKGolpHt3
506516098586791936
Peter Wigert
peterwigert
Alla ledare och instruktörer i #Friskis licensieras för sina träningsformer. Alla. Skivstång/intervall 75 må 18.30 http://t.co/UGvm6jWx3z
506515505159864320
Peter Wigert
peterwigert
RT @FSSodertalje: http://t.co/FDXuE8lZBm
506413719900160000
Peter Wigert
peterwigert