Aktuellt

 • mar 13, 2017

  Både träning och möjlighet att motionera

  Yoga

  Motion ger nya perspektiv. Som medlem i Friskis&Svettis erbjuds du inte bara träning utan också möjligheten att motionera. 

   

  Föreningarnas årsmöten närmar sig och styrelserna väntar på förslag från medlemmarna. Nästa gång du tränar, passa på att fråga när årsmötet äger rum och hur du gör för att motionera, alltså skriva förslag. Du behöver inte vända upp och ner på föreningen men ditt perspektiv är viktigt.

  Ett säkert vårtecken är inbjudningarna till årsmötena i Friskis&Svettis föreningarna runt om i landet. När vintern övergår i senvinter i Kiruna och vårvinter i Ystad skriver medlemmarna i de 159 föreningar som ingår i Friskisvärlden motioner medan styrelserna filar på verksamhetsberättelserna. Därefter möts medlemmarna och styrelserna på årsmötena för att diskutera och fatta beslut om verksamheten och framtiden.

  På samma sätt är det i Friskis&Svettis Riks som är föreningarnas förening. Den 18-19 mars håller vi årsstämma i Lund och Lomma. Då samlas representanter för alla föreningarna som är medlemmar i Riks för att under helgen diskutera och fatta beslut om viktiga framtidsfrågor för Sveriges största idrottsförening.

  Så, är du inte träningssugen just idag, kan du ju alltid motionera.

 • mar 01, 2017

  Motverka ungas psykiska ohälsa med yoga

  Engagemanget för vår satsning Öka innanförskapet är stort. Totalt är det nu 22 Friskis&Svettis-föreningar som har startat projekt, från Simrishamn i söder till Skellefteå i norr. Ett av projekten, i Göteborg, handlar om att stävja psykisk ohälsa och använder sig av vår Yoga.

   

  Yoga för unga med psykisk ohälsa

  Fler och fler ungdomar vittnar om en tillvaro med höga krav på prestation. Det leder ofta till spänningar, trötthet, huvudvärk, koncentrationssvårigheter och i värsta fall ångest och depressioner.
  - Friskis&Svettis Göteborg har ett riktigt bra projekt med en yogagrupp för unga med fokus på närvaro och trygghet, säger Nina Forsberg, projektledare för Öka innanförskapet.

  Att våga ta plats, att lita på sin kropp och få självförtroende. De positiva effekterna av yoga är många. Yogan lägger grunden för kroppskännedom, rörlighet, balans, styrka och koncentration. Yoga är en process som börjar med att utveckla dig själv och en strävan efter att upptäcka din egen potential, vilket också kommer att påverka andra.
  - Yoga ger effekter kroppsligt och mentalt som är värdefullt att ta med sig in i vuxenlivet, därför är detta projekt med unga som målgrupp jätteviktigt, säger Nina.
  Kursen är, tack vare stödet från Poskodstiftelsen, gratis och anmälan sker via skolsköterskorna på skolor i Göteborg.

  Att mötas är viktigt

  Möten - mellan individer, kulturer och över gränser - går som en röd tråd i de olika projekten i Öka innanförskapet. I många lokala projekt har idén varit att engagera befintliga medlemmar och andra ungdomar som träningskompisar, en form av fadderskap. Det resulterar ofta i möten och vänskap som sträcker sig även utanför träningslokalen.
  - I de projekt där dessa möten involverar nyanlända blir mötet ofta en väg in i det svenska samhället. Det skapar nyfikenhet och nytänkande åt båda håll, säger Nina.

  Öka innanförskapet fortsätter

  - Intresset för satsningen ökar och fler Friskis&Svettis-föreningar är på väg in med projektansökningar, säger Nina.
  Aktiviteter inom satsningen kommer fortsätta hela 2017. Håll ögonen öppna för vad som händer i just din förening.

   

  Läs tidigare artikel om Öka innanförskapet där vi besöker Lomma/Burlöv och deras projekt Träning utan undantag ››

   

  Öka innanförskapet

  Friskis är för alla. Det är en idé vi har med oss i hela verksamheten, överallt, varje dag. Med satsningen Öka innanförskapet vill vi ta ”för alla” till ungdomar i olika typer av utanförskap. Först fokuserat under två års tid. Sedan vidare mot framtiden. Med satsningen vill vi inkludera och aktivera. Vi vill sprida rörelseglädje till nya grupper. Projektet är finansierat av Svenska Postkodlotteriet och deras idrottsstiftelse. Tanken är att under två år ge projektstöd till ett gäng lokala projektidéer som alla tillsammans strävar mot samma mål. Vi vill vi öka innanförskapet.  Öka innanförskapetPIS
 • jan 26, 2017

  Nu är Friskispodden här

 • jan 19, 2017

  Åtta trender för träning 2017

  Trender 2017
  Tuffare, hållbart, nischat och upplevelsestarkt. Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks, har sammanställt fyra huvudtrender inom träning för 2017.

   

  – Jag och mina träningsutvecklarkollegor försöker hitta och testa så många olika ingångar till träning vi bara kan, vi läser forskningsrapporter och tar del av statistik, dessutom har vi vidgat våra vyer utanför Sverige och besökt både Los Angeles och världens största träningsmässa i Tyskland. Allt detta ligger till grund våra trendspaningar, säger Tina Uppfeldt.

   

  Fyra huvudtrender inom träning

  1. Tuffare träning. Den som är aktiv med sin träning vill ha ÄNNU mer utmaning och tuffare pass.
  2. Hållbar träning. Vi vill vara starka och friska hela livet. Träning som fokuserar på långsiktig hälsa är på uppgång.
  3. Nischad träning. Nördig och specifik träning växer, vi vill veta att det funkar och utforska nya nischar.
  4. Upplevelsestark träning. Vi vill bryta vardagskänslan, träning ska ge oss en upplevelse utöver det vanliga.

  Friskis&Svettis fyra huvudtrender ligger till grund för utvecklingen av sex nya träningspass som Friskis&Svettis föreningar kan addera till sitt utbud under 2017.
  – Vi vill ge dig som är igång med träning en utmaning utan att tappa vår grundläggande idé att träning ska bygga upp dig, inte bryta ner dig. Bland nyheterna hittar du bland annat både tuffa och upplevelsestarka pass, säger Tina Uppfeldt.

  Läs allt om Limited Edition 2017 ››

  Fyra bonustrender

  – I vårt trendspaningsarbete ser vi även fyra omkringliggande träningstrender som alla visar på hur hett träning är på olika sätt just nu, säger Tina Uppfeldt.

  1. Träningens positiva effekter på hjärnan kommer allt mer i fokus
  2. Träning syns i fler sammanhang, samarbeten uppstår och fler vill erbjuda träning
  3. Aktivitet blir en del av fler spel och tjänster
  4. Allt fler äldre tränar mer och längre i livet

  – Tydligt är att hälsoklyftan ökar, när träning är inne blir den som redan tränar mer peppad och den som inte tränar känner mer distans till träning. Friskis idé är att motverka den utvecklingen. Två av pusselbitarna för att lyckas med det är våra Börja träna-kurser och vår träningsklubb för äldre seniorer, säger Tina Uppfeldt.

  Läs mer om Börja träna ››
  Läs mer om Seniorklubben ››

 • jan 05, 2017

  Sex nya pass på tillfälligt besök

   

  Är du den som gärna testar ny träning med specifika teman eller inriktningar? Vill du vara först med det senare? I så fall är Limited Edition för dig! Nu är det dags för ett gäng helt nya träningspass, här kan du läsa allt om våra sex träningsnyheter: FlowRide, Sports Athletics, IW Spurt, Cirkelgym Go, Kettlebell Strong och Kettlebell Move.

   
  Limited Edition är träning på tillfälligt besök. Ett pass som finns ett år, sedan försvinner det. Det gör att träningen kan vara mer inriktad och bryta ny mark. Ibland är det teman utifrån befintligt träningsutbud, ibland helt ny typ av träning.
  – Limited Edition är träning som kommer in en stund, kickar igång, brötar runt och sen åker ut igen. Som en virvelvind, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

  Nu är 2017 års Limited Edition-pass här. Vilka pass finns hos din förening?
  – Limited Edition kompletterar vårt ordinarie utbud. Inom Limited Edition kan vi snabbt haka på utvalda trender, ta ut svängarna och inspirera våra ledare och medlemmar, säger Magnus Strömberg, som varit med och tagit fram Limited Edition 2017.

  Passa på att testa våra Limited Edition-pass, snart är det något nytt vi vill testa. Här kan du läsa om alla sex nya pass, för att veta vilka som finns i din förening.
  Kika in på respektive förenings hemsida ››

   

  FlowRide: Jympaupplevelse med en twist

  FlowRide bygger på Jympans lekfullhet och funktionella träning för hela kroppen: styrka, kondition och rörlighet, allt i ett.
  – Vi har utgått från vår klassiska Jympa medel och bakat in både twistar och överraskningar under hela åkturen, berättar Josefina Kihlström, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks och en av personerna bakom FlowRide.

  Karaktäristiskt för FlowRide är sömlösa växlingar och kontraster i både musik och rörelser.
  – Du inleder i en rörelse som stegvis förändras i takt med musiken, helt plötsligt finner du dig själv i en helt ny rörelse. Eller kanske på golvet i en armhävning! Musiken speglar känslan av flöde men också kontraster. Musiken i FlowRide är både riktigt bra och lite oväntad, säger Josefina.

  På FlowRide försöker ledaren inspirera till att orka lite mer med hög tillsammanskänsla och nära till leendet.
  – FlowRide måste upplevas. Ta dig till Friskis och testa, det är bara att åka med! säger Josefina.

   

  Sports Athletics: Fysträna som en idrottare

  Inspirerat av idrottens fysträning liknar inte Sports Athletics något annat i Friskis&Svettis utbud.
  – Fyspassen från fotbollsträningen eller liknande är riktigt bra träning för koordination, spänst och snabbhet i olika rörelseriktningar. Den typen av träning är också upplevelsestark med massor av pepp för att bygga och stärka lagkänslan. Detta är vår utgångspunkt som vi sedan förädlat till ett pass, säger Magnus Strömberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks och en av personerna bakom Sports Athletics.

  Sports Athletics är kvalitativ träning för hela kroppen och knoppen, du lär dig mer om träning och dina rörelser under passets gång. Som redskap kan du vänta dig koner, små häckar och snabbhetsstegar.
  – Det här är passet för dig som är igång med träning och vill vidareutvecklas i din övriga Friskis-träning eller din idrott, med våra duktiga ledare i spetsen vill vi inspirera dig, säger Magnus.

   

  IW Spurt: Konditionsträning från två världar

  Indoor Walking är konditionsträning på crosstrainers.
  – Känslan liknar skidåkning eller en skön löptur utan den hårda belastningen från underlaget, säger Josefina Kihlström, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks och en av personerna bakom IW spurt.

  Indoor Walking Spurt blandar vi distanspassens sköna koppling till musiken med intervallpassets utmanande driv och flås. Första halvan av passet körs i distanskaraktär och efter en tydlig övergång växlar passet till intervaller.
  – Upplägget för IW Spurt är inte helt olikt så som vi många gånger lägger upp en skön löprunda: först distans sedan några snabbare intervaller för att avsluta med en spurt hela vägen in i mål, säger Josefina.
  – Indoor Walking Spurt kommer träna dig centralt (hjärtat) och lokalt (benmuskler och hållning).

  – På IW Spurt får du både lite distans och lite intervall. Det bästa från två världar! säger Josefina.

  Cirkelgym Go: 3-2-1 kör!

  En yta med ett antal lättinställda gymmaskiner som tränar olika delar av din kropp. En ledare som guidar och peppar dig. Musik som driver på. Och en grupp där alla kör efter sin egen förmåga. Det är Cirkelgym.
  – Tänk dig Cirkelgym extra allt. Ungefär så känns vårt nya Cirkelgym Go, säger Magnus Strömberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks och en av personerna bakom Cirkelgym Go.

  Med fullt ös och glimten i ögat är Cirkelgym Go rejäl träning utan krusiduller. Passet körs ett varv i två cirklar. En cirkel med tunga, långsamma styrkeövningar i maskinerna. En inre cirkeln består av konditionsövningar i högt tempo utan redskap.

  På Cirkelgym Go får du alltså varannan station köra extra tung styrka och varannan station köra konditionsträning i högt tempo. Gruppen delas in i två team som taggar varandra till max.
  – Våra ledare hjälper till med peppkänslan för att få alla att orka lite till. Cirkelgym Go är rak träning, lika skön som jobbig, säger Magnus.

   

  Kettlebell Strong och Move, två inspirerande och utmanande pass

  Friskis&Svettis har länge gillat träningsklotet kettlebell och lyft in det i både gym och som del i några pass. Nu är det dags för två alldeles egna pass med 100% kettlebell.
  – Kettlebell Strong passar dig som är igång med träning, känner till kettlebells och vill utvecklas i din styrketräning, säger Magnus Strömberg, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks och en av personerna bakom kettlebell-passen.

  Kettlebell Strong är ett pass med fokus på tung styrka. Stabiliserande, uthålliga och asymmetriska moment finns med för att skapa förutsättningar för att kunna belasta tungt.
  – Det här är ett pass för dig som vill bli stark. Våra asymetriska moment, till exempel sving med en tung och en lätt kettlebell, hjälper dig också att träna din stabilitet, säger Magnus.

  Kettlebell Move passar dig som är igång med träning och vill träna din rörlighet på ett lite annorlunda sätt. På Kettlebell Move använder vi lite lättare kettlebells till att skapa flödande rörelser med närvaro. Du tränar din flexibilitet, stabilitet och muskeluthållighet.
  – Trots att inte kettlebellen inte väger så mycket utmanar Kettlebell Move dig ganska rejält med ytterlägen och uthållighetsmoment. Träningskänslan är hög, säger Magnus.

  Rörlighet och stabilitet är grundläggande för att vi ska fungera i vardagen. Ibland är det lätt att glömma den typen av träning eller prioritera styrka eller kondition.
  – Med Kettlebell Move vill vi inspirera dig till en ny känsla i rörlighetsträningen. Hitta rätt, sträck ut och håll, säger Magnus.

  Båda passen är 45 minuter har deras guidande och peppande ledarskap är signifikativt.
  – Kettlebell Strong sammanfattar jag med ladda, fokusera, kör. Kettlebell Move med hitta rätt, sträck ut och håll, säger Magnus.

   

 • jan 05, 2017

  Friskis stories - upplevelser från träningen

  Träning leder till nya upplevelser och oanade krafter. Det får vi på Friskis bevittna varje dag. Människor som tar sina första stapplande träningssteg, tar träningen till en ny nivå, hittar en ny kompis, känner en ny känsla eller vågar testa något nytt. Upplevelser från träningen kan vara små, enkla och roliga. Upplevelserna kan också vara stora, livsförändrande och gripande.

    

  I september 2016 frågade vi vad du upplevt i samband med träningen. Totalt fick vi in 250 svar. Glada, rörande och oväntade berättelser från träningsgolven. Tack så mycket för alla fina bidrag! I vår tävling var vi dock tvungna att välja en ensam vinnare. Det blev Martinas historia som handlar om när träning går från att vara ångest och smärta till att vara glädje och motivation. Hur träningen kan förändra och utveckla.
  Läs Martinas berättelse här ››

  Med alla 250 berättelser insamlade ville vi inte sluta där tävlingen var avgjord. Vi vill sprida fler av era historier. Därför har vi under hösten återberättat några favoriter på vår facebooksida under #friskisstories

  Läs bidragen här

  Caroline om första hälsningen från sitt barn
  Annelie om när hon testade Yoga med oväntat resultat
  Sofia om träningens effekter på attityden
  Catarina om träning som tillflyktsort i svåra tider
  När dansstegen ger dig en egen fanclub

   

   

  Friskis stories

Yoga - man som står på huvudet

Både träning och möjlighet att motionera

Föreningarnas årsmöten närmar sig och styrelserna väntar på förslag från medlemmarna. Nästa gång du tränar, passa på att fråga när årsmötet äger rum och hur du gör för att motionera, alltså skriva förslag. Du behöver inte vända upp och ner på föreningen men ditt perspektiv är viktigt.

Läs mer »
Yoga - Öka innanförskapet

Motverka ungas psykiska ohälsa med yoga 

Engagemanget för vår satsning Öka innanförskapet är stort. Totalt är det nu 22 Friskis&Svettis-föreningar som har startat projekt, från Simrishamn i söder till Skellefteå i norr. Ett av projekten, i Göteborg, handlar om att stävja psykisk ohälsa och använder sig av vår Yoga.

Läs mer ››
Friskispodden

Nu är Friskispodden här!

Inspiration, tips och fördjupning. I Friskispodden bjuder vi på sköna samtal om träning i allmänhet och Friskis&Svettis i synnerhet. Vi berör träning från flera olika perspektiv, varje avsnitt har sin röst och vinkel. Från nördiga experter till helt vanliga medlemmar.

Läs mer ››

Tinas blogg

Osköna vilodagar

Att vila är extremt viktigt, det blir allt mer uppenbart för många av oss. Lugn i kropp och själ behövs. Det är då uppbyggnad sker och upplevelser får falla på plats. Missar vi det blir det nedbrytning, slitage och skador istället. T ex inom fotbollen har man sett att om matcherna ligger för tätt är det tydligt att skadefrekvensen ökar. Så är det säkert för oss vanliga också, anstränger vi oss rejält behövs en stor dos återhämtning. Och det kan gälla alla områden vi anstränger oss inom; jobb, relationer, träning osv. 

Men det är ju inte alltid man får till det där så där bra och klokt som det låter. Jag tar mig själv och träningen som exempel. Vanligen så tränar jag varierat. Det blir gruppträningspass med rörlighet, styrka och stabilitet, någon kompletterande styrka i gymmet och en del löpning. Jag kör inte så hårt men eftersom jag jobbar med träning så blir det pass många dagar i veckan, i olika former. Som princip har jag alltid haft att 1-2 dagar/vecka ska vara riktiga vilodagar utan träning. Och så har jag nog alltid gjort. Det har varit i en idé om att få återhämtning och att inte bygga in träning för strikt i livsstilen. Jag vill vara skön i mitt förhållningssätt till träning.

Och det känns det som jag är. Grejen är att vilodagarna inte är lika sköna. Träningsdagarna är jag i mycket bättre känsla; piggare, gladare och lugnare. Vilodagarna är jag i det motsatta; tröttare, långsammare och lite småirriterad. Kanske är det en del av att vara i viloläge? Jag kanske får köpa läget, det är ju ingen stor grej. Och jag vill ju inte hålla på och träna varje dag. En målsättning nu under våren är att hitta formerna för riktigt sköna vilodagar. Förr sa vi i Friskis&Svettis att soffan var vår största konkurrent. Känner mig beredd att omvärdera det där. Till hösten är målet att blivit en lagom skön soffpotatis.

 

Läs hela inlägget ››

Duktig som tränar

Ganska ofta när det är träningssnack förekommer sägningen "vad duktiga vi har varit som tränat". Det där berör mig, på något sätt.

Jag tror att det handlar om en reaktion på att jag verkligen inte tycker att man är dålig om man inte tränar och att det inte vara någon skuldkänsla kopplat till det. Plus att jag tycker man inte ska träna av plikt för att vara duktig. Typ bocka av på listan "nu har jag gjort det man ska, jag har tränat, det är att vara duktig". För mig tar skuld & plikt bort passionen med träning.

Men jag fattar att man inte alltid menar så. Man kan säga att man varit duktig med en betydelse av typ "nu har jag gjort något riktigt bra, jag känner mig jäkligt glad och nöjd". Och då tycker jag att det är en annan grej. Och då blir något jag tror himla starkt på. Träning med positiva drivkrafter. Strunt samma om man är duktig eller inte, bara man mår bra av den träning man gör.

  

 

 

Läs hela inlägget ››

En spikmatta måste ingå

Sportlovstider! Och vad är egentligen det bästa med sportlovet? Kanske att vara ute, få frisk luft i lungorna, ljus in i hjärnan och massa härlig blodcirkulation i hela den sportiga kroppen? Jaaa, kanske. Men jag tycker nog det är bäst att få komma in i värmen, dricka choklad och äta kanelbullar. Att slappa en stund. Det är som allra bäst när sportlovet övergår i ett slapplov.

Kanske är det grejen? Att vi fysiologiskt och kemiskt drivs till att bli så himla nöjda när något jobbigt är över. En slags överlevnadsglädje. Ren och skär lycka över att slippa en pina. Pinan behöver ju inte vara fruktansvärd för att den här effekten ska uppstå. Men ett visst mått av obehag behövs. Jobbigt, smärta, kyla... Något som vi vill komma ifrån.

När vi jobbar med träningsutveckling så säger vi ibland att "en spikmatta måste alltid ingå". Det är nog inte sant egentligen, vi kan säkerligen njuta av saker fullt ut ändå. Men kanske är det så, som en del trendspanare säger, att vi idag börjar bli lite trötta på att den sömlösa tillvaron, där vi har det lite för lätt så att vi faktiskt längtar efter att uppleva saker "på riktigt". Och att det då behövs ett hinderbanelopp eller utförsåkning i  trånga pjäxor med svinkall vind i ansiktet. Kanske väcker det igång våra sinnen så att vi blir mer öppna för att sen njuta?

 

Läs hela inlägget ››

Wabi-sabi

Wabi-sabi, "de små skavankernas charm" är väl det japanska synsättet för estetik där skönheten uppstår i det lite ofullständiga (och ibland bristfälliga).

Kom på häromdagen att det ju är precis så jag tycker rörelser är, när de är som mest spännande. Läste på om wabi-sabi och såg att det utmärkande är asymmetri, skrovlighet, enkelhet och uppskattning av det helt naturliga. 

Det är ju precis så vi ska tänka när vi använder våra kroppar. De är som bäst och vackrast när rörelserna blir lite ofullständiga, lite skeva, lite skrovliga - det är där den äkta feelingen finns!

Försökte tänka så igår när jag körde intervaller på löpbanden. Gick sådär. Fick ont i  framfoten (gammal skada som gör sig påmind ibland, grymt retsamt). "De små skavankernas charm"... bullshit..!

 

Läs hela inlägget ››

Mod, svett och kärlek

I helgen har vi haft utbildarträff i Friskis&Svettis. Vi har cirka 80 utbildare, det är gänget som håller alla vara tränar/ledarkurser. De är engagerade i någon förening och har utbildaruppdraget som en bisyssla. Alla har kunskap, erfarenhet och extra intresse som fyller på deras bakgrund inom det ämne som dom utbildar inom. De flesta har ett par kurser om året.

I helgen sågs vi nästan allihop i Stockholm. Temat var påkopplad-avkopplad. Extremt aktuellt i den tid som är nu och extremt relevant för oss i Friskis&Svettis. Vi funderade på ämnet, lyssnade till sköna föreläsare, körde workout party, tränade, chillade och hängde med varandra. Väldans bra.

Grejen är att det här gänget är något speciellt. En samling människor med så jäkla mycket mod, svett och kärlek. Inget känns omöjligt, med full energi och proffsighet tar man sig an nya uppgifter och svettar sig kärleksfullt in i utveckling av detaljer och helhet med massa engagemang.

Läs hela inlägget ››

Fredagsfeeling med PT-planering

En fredag för nästan exakt fem år sedan hade vi historiskt möte på Friskis&Svettis Riks. Det handlade om huruvida vi skulle börja med PT eller inte. Vi var ett gäng på typ 25 personer; representanter från olika föreningar, utbildare och träningsutvecklare på Riks. Det var härligt livliga diskussioner och vi slutade mötet... helt förvirrade! Jag har nog aldrig lett ett så konstigt möte...

Det började liksom med att vi kände oss säkra på att vi skulle börja utveckla ett arbetssätt med PT. Sen när vi gick in på att diskutera varför, hur och på vilket sätt det skulle gå till, då körde vi fast. Runt lunch var vi helt säkra på att vi skulle satsa på annan utveckling och inte PT. Och vid mötets avslutning var vi alla osäkra. Konstig känsla (och här känns kanske på sin rätt att ifrågasätta mötesledningen :-)) men samtidigt var det lite spännande.

Hur som helst, så här formulerade vi oss inför vårt träningskonvent Svettisdagarna som genomfördes i november 2012:

"Efter en tid av utvecklingstankar är vi helt säkra: Personliga tränare kommer att tillföra Friskis&Svettis ytterligare en dimension och ge oss ett nytt spännande arbetssätt. Somexperter på träningsprogression och specialdesignad träning utifrån en medlems unika målsättning kan vi jobba med uppföljning och utvärdering under en längre tidsperiod. Friskis&Svettis Personliga tränare passar i föreningar med stor och etablerad gymverksamhet. Under hösten 2012 har de första pilotutbildningarna genomförts och till våren 2013 kommer PT-utbildningen att finnas på kurslistan."

Så vi lyckades samla ihop oss igen efter mötet och fick sedan rejäl fart (och blev helt säkra!). Utbildning, arbetssätt, kommunikation osv utvecklades och har sedan förfinats  eftersom.

I statistik från 2016 så ser vi att PT:s finns nu i 30 föreningar. I maj är det dags för en inspirationsdag för alla PT:s och vi hade idag ett möte för att diskutera innehållet. Och idag, då var det verkligen ett bra och skönt möte. Intressanta diskussioner och spännande uppslag. Ingen osäkerhet i gruppen...


 

Riktigt skön fredagsfeeling på mötet med det här gänget. Från vänster: Jag, Stina Eklund Olofsson, Stefan Haag och Magnus Strömberg. Med på länk var också Sebastian Wollbrin.

Läs hela inlägget ››

Friskis&Svettis Riks på Instagram