Var med i vårt musikexperiment!
Var med i vårt musikexperiment!
Motion ger nya perspektiv
Motion ger nya perspektiv
Power Hour
Power Hour
Barn i ring

Friskis välkomnar flyktingar med träning

Knappt två mil från Östersund ligger Grytans flyktingförläggning. Tack vare satsningen Alla Barnen får barnen som bor på förläggningen uppleva rörelseglädje. Friskis i Östersund samarbetar också med Röda Korset för att kunna erbjuda träning för vuxna. Ett bra exempel på hur en idrottsförening kan göra skillnad och bidra till integration.

 
Läs mer ››
Battleropes

Gymmet en inspirerande mötesplats  

Hos Friskis&Svettis finns lokalerna, redskapen och människorna som gör din träning varierad, utmanande och rolig. Tre faktorer som är viktiga för att du ska utvecklas och för att kroppen ska hålla hela livet. Våra gym och multihallar ska vara inspirerande mötesplatser för alla som tycker att träning handlar om rörelseglädje.

Läs mer ››
Kamp

Kamp tar dig ur komfortzonen

Intresset för kampsport i Sverige ökar stadigt. Många är nyfikna på kampsportarnas allsidiga träning men kan inte tänka sig att sparras eller att bli medlemmar i en kampsportklubb. För dem och alla andra som vill testa något nytt inom träning har vi utvecklat Kamp.

Läs mer ››
Yoga

10 år med yoga i Friskis&Svettis

Efter ett decennium med yoga på schemat är Friskis&Svettis idag Sveriges största yogastudio. Yogan har gjorts lättillgänglig och varje vecka hålls drygt 300 pass runt om i landet. Förutom den ”vanliga” yogan finns en mer utmanande form som heter Yoga energy och en mer skonsam soft-variant.

Läs mer ››

Pass på tillfälligt besök

2015 presenterar vi fyra av våra befintliga pass i en ny skön form. Vi gör det under en begränsad period och det ska kännas lite exklusivt. Därför kallar vi det för Limited Edition-pass. Syftet är att ge nytändning och inspiration i träningen. De fyra första passen som kommer på tillfälligt besök är Flow, Norska intervaller, Mashup och Brodway.

Läs mer ››

Målet med träningen 2015 är bättre kondition och vardagsork 

Nytt år innebär nya träningsmål för många. En undersökning gjord av YouGov på uppdrag av oss visar att bättre kondition och att orka mer i vardagen ligger i topp när svenska folket listar målen med sin träning för 2015.

Läs mer ››

Pressklipp

måndag, 30 mar 2015
Lokaltidningen Bjuv Klippan
måndag, 30 mar 2015
Lomma Bladet
måndag, 30 mar 2015
Barometern
söndag, 29 mar 2015
Södermanlands Nyheter
Till arkivet »
Alla barnen

Tinas blogg

Turnéstopp i Kristianstad

Jag, kollegorna Magnus och Anna har en vårturné där vi är runt och träffar träningsansvariga och verksamhetschefer i olika grupperingar. I torsdags var det dags för andra stoppet och denna gång damp vi ned i Kristianstad.

Friskis&Svettis Kristianstad har drygt 6 000 medlemmar och en ytterst trevlig lokal som man nu är redo att utveckla. Det är dags att ta de första spadtagen på ytterligare en om/utbyggnad. Det är intressant, i vissa föreningar blir det liksom "trängre ju mer man bygger ut", mer yta - mer träning - mer folk. Kristianstadgänget har nu en riktigt bra plan för hur man ska utöka och unyttja sin lokal med salar och fria ytor.

      

     Det krävs finess att både göra det hemtrevligt och träningsinspirerande på samma gång. Men det har man lyckats med i Kristianstad. Längst ned till höger Simon (gymansvarig och PT) och Andreas (tf verksamhetschef).

På eftermiddagen hade vi vårt möte och då kom gänget från skåneregionen. Härligt engagerade både i att titta bakåt i tiden och att hitta nya lösningar i framtidsdiskussioner. Vi pratade om vår individuella träning i gymmen/multihallarna och om vidareutbildningsprogrammen för tränare/ledare.

     

      

Att leda kreativa diskussioner, processleda, är en utmaning. Magnus och jag försökte oss på lite olika grepp under eftermiddagen. Utmanade oss i att inte vara i digtalt format utan körde järnet med ritade spännpapper, post it-lappar och utskrivna foton. Rätt skönt att inte titta på bildskärm.

Läs hela inlägget ››

Svettigt och kärleksfullt spinningevent

Igår kördes Spin of Hope. Grejen med eventet är att göra en inspirerande träningshappening och i den samla in pengar till Barncancerfonden. I år var det dags för sjunde gången och målet var att samla ihop 4 miljoner kronor. Barncancerfonden projektleder insamlingen och stöttar med marknadsföring, de lokala träningsaktörerna står för arrangemangen.

Många Friskisföreningar är med och även många andra träningsaktörer, över 20 000 (!) deltagare var igår med och cyklade. Det hela är upplagt så att man är i lag och ska hålla spinningcykeln igång i 12 timmar, från 7 på morgonen till 19 på kvällen. Det är helt ok att cykla hela racet själv, eller dela upp sträckorna i laget. 

Ur pressmeddelandet som gick ut från Barncancerfonden innan helgen:

Friskis&Svettis utmärker sig på flera sätt i Spin of Hope. Vid F&S i Uppsala bokades alla tiders dyraste spinningcykel av företaget Nojiri AB som betalade 50 000 kronor för att vara med i Spin of Hope. Superbokningen gör att F&S Uppsala är den anläggning som samlat in mest pengar innan eventet startat, och som ligger bra till att dra in största summan i år.

Totalt sett har Friskis & Svettis i Jönköping varit den mest framgångsrika anläggningen under de 7 år som eventet arrangerats. I år ligger de en bit efter sina kollegor i Uppsala, men har chans att knappa in under lördagen.

Först med att fylla sin lokal och sälja alla cyklar var Friskis & Svettis i Ängelholm. Av deras 26 cyklar har 12 stycken sålts som guldcyklar, alltså till dubbla priset. Det gör F&S Ängelholm till den anläggning som har flest guldcyklar i år.

Jag kollade in hos Friskis&Svettis Uppsala på lördagsförmiddagen och imponerades över stämningen. Folk cyklade, käkade bullar och tyckte det kändes himla bra att bidra till insamlingen.


Massa fina, svettiga, spinningrumpor :-). Typ 90 stycken!


 

 Proffsiga ledaren Ulrika utmanade med korta intervaller.


 

Reine som dragit ihop laget "Reines hoj" peppade sin cyklist inför sträckan kl 10-11.

Läs hela inlägget ››

Heja Jeanette!

Det finns många härliga eldsjälar i Friskis. I stort och smått. I stora föreningar och i små. En fantastisk tjej är Jeanette i Friskis&Svettis Östhammar. Hon har varit med länge men har inte vissnat utan är (i alla fall utåt sett) pigg och glad som en tussilago med massa träningsengagemang till både det som är nytt och i att utveckla det som finns.

Nu är hon med och laddar folket med passet Power hour. Eftersom föreningen inte har någon egen lokal utan kör i flera hallar i kommunen så får hon helt enkelt frakta runt redskapen, typ som en fotbollstränare. Respect! Heja PowerJeanette!

Läs hela inlägget ››

Han är inte friskis

En sägning vi använder oss ganska ofta är "han är inte friskis" eller "hon kommer ju utifrån, hon är inte friskis". Jag säger också så ibland. Oftast tror jag vi pratar så i sammanhang av att det handlar om rekrytering av nya personer. Och då, framför allt, till föreningsledningsuppdrag. T ex när det rekryteras en ny person till ett uppdrag och personen i fråga kommer med erfarenhet från t ex näringslivet men inte har varit med i Friskis tidigare. Ofta är vi då oroliga för att den här personen inte ska fatta vår idé, värderingar, organisationsform, drivkrafter - typ grejen med Friskis.

Jag har funderat en del på det här. Och från nu tänker jag sluta säga att någon är, eller inte är, friskis. Vår idé är ju egentligen skitenkel - det är ju det som är grejen med Friskis. Och hur det funkar hos oss, det måste vi som är med enkelt kunna berätta, annars har VI ett jobb att göra. Rätt personer fattar. Dom fattar vår idé och hur vi funkar. Det viktiga är att dom gillar Friskis och vill vara med i Friskis. Inte att dom är friskis. Det är vi tillsammans.

Läs hela inlägget ››

Träning, viktiga frågor och formalia

I helgen har vi haft Årsstämma i Friskis. Denna gång i Borlänge. Årsstämman är friskisföreningarnas årsmöte, representanter för alla föreningar välkomnas, de gemensamma frågorna ska knådas runt och få en riktning. Friskis&Svettis Riks styrelse ska väljas.

För mig som älskar människor i rörelse, svett och träningskläder så är den här helgen en utmaning. 250 personer, stillasittande, i kavajer... Hmm... Är det Friskis?

Okej, jag hade också kavaj. Okej, det är rätt bra att stilla sig ibland. Och att sitta ned, fundera, diskutera. Okej, de här 250 personerna - dom är ju faktiskt himla sköna, kloka och kunniga. Tur att dom är med. Så det är klart att det är Friskis. En annan del av Friskis än den jag vanligtvis ser mest av. Och faktiskt är ju denna del en förutsättning för det jag fokuserar på; träningen och tränarna/ledarna.

Viktiga frågor var uppe i motioner och propositioner, vad ska vi göra gemensamt - och på vilket sätt? T ex i kommunikation (gemensamma kampanjer och annan marknadsföring) och i ett övergripande träningskort gällande alla föreningar.

Borlängeföreningen hade gjort ett fantastiskt fint jobb i att rama in helgen. På fredagen fick vi faktiskt en hel del träning, i deras extremt fina lokal. Jag blev nästan sugen på att flytta till Borlänge, wow superinspirerande! Jag hade velat att vi var kvar där hela helgen istället för att sitta i möteslokal. Borlängegänget fixade också trevlig underhållning och fest.

 

         

Omröstning i salen, Borlängefunkisarna inleder helgen med att energifullt göra entré med röda soffan, härliga ledare på fredagens pass och den skitsnygga träningsväggen i multihallen.

 

Läs hela inlägget ››

Arg och trög

Så här på fredagseftermiddagen känns det bra att summera veckan. Det har varit en konstig vecka. Jag kom i otakt med lite av mina vanliga veckorutiner vilket egentligen är helt ok men denna gång kom jag i obalans. Har resten av veckan fått brottats med att kunna prestera, har liksom varit arg och trög. Inte så bra känsla :-). Som tur är har vi haft en hel del spännande möten och det har givit inspiration och energi. Skönt att få inhämta power från härliga människor runt omkring. Passionerade människor är verkligen fantastiska, det är lätt att låta sig smittas av dom.

Ska komma ihåg det nästa gång jag blir arg och trög - bästa medicinen är att omge sig med ett härligt gäng. Eller kanske att gå och träna. I helgen säkrar jag upp det hela med köra både och. Träning o skönt gäng. Nästa vecka kommer jag tillbaka i toppform.

     

Bilder från ett kreativt möte i tisdags, vi var och träffade träningscheferna för de största friskisföreningarna.  Diskussioner om innehållet i vår individuella träning stod på agendan.

Läs hela inlägget ››

Friskis&Svettis Riks på Twitter

 
Till Twitter »
Motion effektivt mot depression. Det händer massor med saker inne i hjärnan säger forskare. http://t.co/7OQKakD20B
582433172497031168
FriskisSvettisRiks
FriskisSvettisR
RT @sr_nyheter: Ekot: Motion mer effektivt än läkemedel mot depression http://t.co/Y9dBGsR7g4
582427590511714304
FriskisSvettisRiks
FriskisSvettisR
Allt fler Friskis-föreningar vaccineras mot doping. Studio Ett om doping ivj med F&S Sthlm @renhardtraning http://t.co/0Gi4SnjukN
581365116979036160
FriskisSvettisRiks
FriskisSvettisR
@marielen74 Ja, det ser inte bra ut. Lägg en motion om icke-rökning-policy till din förening. Det är medlemmarna som bestämmer i Friskis.
580635785159929857
FriskisSvettisRiks
FriskisSvettisR